Meni

PRAG 3 NOĆENJA

6 Dana

Karlove Vari, Drezden

Opis

PRAG – metropola sa više epiteta:

„zlatni grad“, „magični grad“, „grad 1000 tornjeva“, „Pariz Istoka“, „grad na 7 brežuljaka“… Glavni i najveći grad Češke, na reci Vltavi, sa svojih 18 mostova u gradu, oduševljava sve posetioce u svako doba godine. Zimi je Prag posebno božanstven, i tada je aktuelna vožnja fijakerom po gradu, a vožnja brodom po Vltavi je poseban doživljaj, koji ne smete propustiti!

Zbog svoje lepote i kulturnog blaga, 1992.godine UNESCO je stavio na listu kulturnog i prirodnog nasleđa čitav stari deo grada, sa preko 2000 istorijskih znamenitosti i retkih kulturnih vrednosti. Prag ima oko 30 muzeja i 160 umetničkih galerija. .

Za milione posetilaca nezaobilazna je šetnja Hradčanima, jednoj od najvećih tvrdjava na svetu, prelazak preko čuvenog Karlovog mosta, slikanje sata Orloj na Gradskoj kući, istraživanje uskih, kratkih i romantičnih uličica u Jevrejskom kvartu, i u starom delu grada, sa brojnim nacionalnim restoranima i pivnicama. Poseban doživljaj je sesti u najstariju pivnicu u gradu, „U Fleku“, naručiti specijalno crno pivo, a tu su i specijaliteti po brojnim restoranima: Vaclavske kobasice (na istoimenom trgu), gulaš sa kneglama, kolenice, čorba u posudi od hleba… a u svakom baru ćete naći „Becherovku“-alkoholno piće od biljaka.

Šoping zone su najzanimljivije oko Trga Vaclavske namesti i na trgu Republike. Ostalo je zapisano da su Pragom šetali i divili se Betoven, Dostojevski, Rodin, Čajkovski, Oskar Kokoška….pa dodjite, prošetajte i Vi! Kako god i kad god da ga obidjete, poželećete opet da mu se vratite.… jer proročanstvo je reklo da će slava ovog grada nadmašiti sjaj nebeskih zvezda… Uverite se sami, sa FELIX putovanjem baš u PRAG!

TOP 5: Kompleks Praškog dvorca i Hradčana, Karlov most, Trg Vaclavske namesti, Gradska kuća sa satom Orloj, Jevrejski kvart Jozefov

Plan putovanja

Day 1 :
Prvi dan

1.DAN. BEOGRAD – NOVI SAD -(Putovanje Prag) - Polazak iz Beograda u 18:30h sa parking Sava centra. Sastanak putnika 18:00h. Noćna vožnja preko Novog Sada, Mađarske, Slovačke i Češke sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

1

  • 1

1

  • 1
1

1